Tel: 024 - 35 29 688 of mail: dorus@studiodorus.nl

WordPress website

Waarom wij voor WordPress kiezen.

In dit artikel geven wij uitleg waarom wij denken dat WordPress het basis platform is om uw site in 2015 nog up-to-date te houden. Dit doen we aan de hand van onze top 6. (Hier kunnen we er wel 20 van voorschotelen, maar dan wordt het een behoorlijk lang artikel).
Daarom proberen we eerst in het kort uitleg te geven wat een CMS en wat WordPress is. Eigenlijk kunnen we er pagina’s over volschrijven maar om u een plezier te doen hebben we het geprobeerd te verwoorden in enkele zinnen.

Wat is een Content Management Systeem (CMS)?

Iedere website is opgebouwd uit zogeheten HTML-code. Een Content Management Systeem (CMS) biedt gebruikers de mogelijkheid om een website te onderhouden en aan te passen zonder kennis van deze code nodig te hebben. Het systeem schrijft dus de code voor je en jij kunt je richten op content. Dit scheelt jou veel tijd en moeite, erg handig dus!

Wat is WordPress?

WordPress is een Content Management Systeem (CMS) waarmee je een website kunt maken én onderhouden. WordPress is veel meer dan alleen een blogging-platform. Het wordt door steeds meer grote merken en bedrijven (Phillips, BBC, MTV, Sony music) gebruikt om een website te bouwen. In één zin: WordPress is een systeem om je website, blog of webshop mee te beheren zonder dat geen je HTML of PHP hoeft te kennen.

Onze 6 redenen om voor WordPress te gaan:

1. Open Source Software! Hierdoor wordt WordPress beter en beter.

Dit betekent niks meer dan dat de software gratis te downloaden is. Dit voert natuurlijk innovaties en creëert een online gemeenschap die graag zijn kennis deelt met u en de wereld. Ondanks dat u als beginner misschien eerst uw site laat ontwikkelen door een webdesigner of ontwikkelaar. Kunt u in de loop van de tijd makkelijk informatie op doen op verschillende WordPress forums. De informatie en techniek is er en het is gratis. Wanneer u en website door Studio Dorus laat ontwikkelen krijgt u een gebruikshandleiding geheel voor uw website geschreven. Zo kunt u zelf aan de slag.

Beter en Beter

Door een actieve groep van programmeurs wordt verder gewerkt aan verbeteringen van WordPress. Bij elke update wordt WordPress beter en gebruiksvriendelijker.

Daarom worden wij zo vrolijk van WordPress. Zonder abonnements- of update-kosten toch verzekerd zijn van de laatste ontwikkelingen.

2. Gebruiksvriendelijke CMS. Zowel voor u als voor ons.

Het bewerken van pagina’s of nieuws artikelen aanmaken is een fluitje van een cent. Wanneer u een beetje met Word overweg kunt, zal u al snel een tekst en afbeelding op uw beeldscherm krijgen. Het komt overeen met de lay-out van Word. Ook daar hebben ze over nagedacht.

3. Plugins! Uw site is altijd uit te breiden met verbeterde functies.

Met plugins kunt u meerder functies toevoegen aan uw website. Om een voorbeeld te noemen u wilt een reservering functie in uw website verwerken of koppelingen naar Social Media. Hiervoor zijn meerder plugins beschikbaar. Sommige zijn gratis en enkele vragen een kleine vergoeding voor het gebruik. U kunt deze plugins natuurlijk zelf naar wens instellen. Wanneer u een functie wilt toevoegen met specifieke wensen kunt u ook een plugin laten ontwikkelen.

4. SEO (zoek machine optimalisatie).

Het gebruik van SEO kan uw ranking in Google of andere zoek machines sterk verbeteren. WordPress houd van van google. WordPress geeft na zoekmachine optimalisatie goede resultaten in Google. Technisch voldoet het aan alle eisen die Google stelt. Door de opbouw in structuur (dit gebeurt zo goed als vanzelf) is het voor de zoekbots zeer gemakkelijk om bepaalde content te vinden op uw site. Door gebruik te maken van verschillende SEO plugin’s zoals (Yoast) heeft u de totale controle over uw SEO. U kunt dan precies aangeven wat belangrijk is voor uw site en op welke termen u gevonden moet worden.

5. Social Media. Delen, delen en delen

Twitter, Facebook, LinkedIn en andere sociale media kunnen makkelijk worden toegevoegd. U deelt uw informatie en verwijst naar uw sociale media profielen. Met een paar klikken bereikt u honderden en misschien wel duizenden potentiële klanten. Het delen van nieuwsberichten of speciale acties was nog nooit zo makkelijk.

6. Zelf meewerken aan de ontwikkeling van uw WordPress website.

Wilt u actief meewerken aan uw WordPress website! Maar u krijgt het niet zelf van de grond. Dan kunnen wij u altijd helpen met het ontwikkelen van de site.

Ja, u kunt makkelijk zelf een website maken in WordPress. Maar krijgt u het ontwerp vertaald naar een online werkende website? En krijgt u de functies werkend zoals u die voor ogen had? Wanneer u als beginner start zal het antwoord heel kort zijn. Nee!

Wij verzorgen natuurlijk graag het hele traject. Maar wanneer u interesse heeft kunt u ook zelf een bijdrage leveren aan uw eigen website. Maak een afspraak en we kunnen altijd bespreken wat u wel en niet zelf kunt realiseren aan uw website.

Gerealiseerde WordPress websites door Studio Dorus

ION Netwerk

STEP-Inburgering

FutureChemistry

Aannemingbedrijf Spann-Eerden

Element Orange

Communicatiekring Nijmegen

Moods Beauty

WordPress template voorbeelden.

StudioDorus-WordPress-Corporate-1

Corporate 1

StudioDorus-WordPress-Corporate-2

Corporate 2

StudioDorus-WordPress-Corporate-3

Corporate 3

StudioDorus-WordPress-Webshop-1

Webshop 1

Webshop 2

Webshop 3

Horeca

Magazine

BuddyPress

Music